Барселона си взе своето от Майорка
Барселона си взе своето от Майорка / netinfo

Отборът на Барселона победи като гост с 2:0 Майорка в среща от 18-я кръг на Примера дивисион.

„Каталунският” тим отново бе на път да направи поредната грешка, след като до 90-та минута крехката преднина от само един гол, можеше да бъде стопена, а това да отдалечи тима от лидера в Испания Реал Мадрид. В крайна сметка се оказа,че но се оказа, че Франк Рийкард добре е разчел силите и уменията на футболистите си, за да могат да вземат нужните им три точки в борбата за титлата.

Двете попадения за испанския гранд бяха дело на Рафаел Маркес в 63-та и Самуел Ето’о в даденото от съдията продължение.

Барселона се опита да наложи натиск още през първото полувреме, но въпреки усилията до почивката резултатът остана непокътнат. След това футболистите на Франк Рийкард успяха да успокоят феновете с гол на мексиканския национал Рафаел Маркес, който вкара с глава след центриране на Шави Ернандес от корнер.

Второто попадение дойде малко преди последния съдийски сигнал. В 92 минута Самуел Ето’о оформи крайното 2:0 след чудесно извеждащо подаване на Тиери Анри. През второто полувреме в нападението се включиха и младите Джовани и Боян Къркич. Звездата на отбора Роналдиньо остана извън групата и за този мач, след като не успя да се възстанови от последната си контузия.

След този успех Барселона остава на втората позиция във временното класиране с 37 точки, зад лидера Реал Мадрид, който има 41. Майорка пък заема 11-та позиция с 21 точки в актива си.