Барса се укрепи на върха
Барса се укрепи на върха / netinfo

Барселона увеличи на четири точки преднината си на върха на класирането в Испания след като победи като гост предпоследния в таблицата Реал Сосиедад с 2:0 в първа среща от 33-тия кръг на Примера дивизион.

 

През първото полувреме добри положения за гол за Барса се откриха пред Джовани Ван Бронхорст и Шави, като гол на последния бе отменен заради засада. За тима от Сан Себастиан можеше да вкара Дарко Ковачевич, но силният му удар бе спасен от Виктор Валдес.

 

Две минути след началото на втората част след пробив на Роналдиньо топката се озова в краката на Андрес Иниеста, той заобиколи вратаря Клаудио Браво и вкара в опразнената врата.

 

Малко след гола Меси и Ето’о можеха да удвоят резултата, но стражът на баските се намеси решително. В 73-тата минута сърбинът Ковачевич пропусна да удвои резултата след пас на Микел Гонзалес.

 

Голмайсторът Иниеста получи контузия в 82-рата минута и принудително бе заменен от Ейдур Гудьонсен.

 

Три преди края на мача пред Савио се откри най-чистото положение за изравняване, но ударът на бразилеца мина над вратата.

 

 

В 88-мата минута Самуел Ето’о вкара отблизо и подпечата победата на каталунците след втората голова асистенция в мача на Роналдиньо.

 

Барселона вече има преднина от четири точки пред Севила и пет пред Реал Мадрид. Реал Сосиедад се намира в зоната на изпадащите и е на три точки след намиращия се на спасителната 17-та позиция Леванте.