Барса опитва да вземе Трезеге от Ювентус
Барса опитва да вземе Трезеге от Ювентус / netinfo
От ръководството на Барселона са удвоили усилията си да привлекат в редиците на тима острието на Ювентус Давид Трезеге, но според медиите на Ботуша, от „старата госпожа” ще трябва да се бръкнат дълбоко, ако искат да постигнат целта си.

Трезеге, който не попадна в сметките на националния селекционер на Франция Раймон Доменек за Евро 2008, изкара отличен сезон с Юве като намери противниковата мрежа 20 пъти. От друг страна обаче от „старата госпожа” инвестираха доста в нападателя на Палермо Амаури през това лято, като има голяма вероятност от италианския гранд да си осигурят услугите и на Клаас – Ян Хунтелаар, с което да формират чисто ново атакуващо дуло.

Хунтелаар има за Аякс 70 гола в 82 мача в Холандия, а само на 24 години, тепърва има да развива футболната си кариера.

За да привлекат национала на „лалетата”, от торинския гранд ще трябва да извадят голяма сума за него, която може да се получи именно от евентуален трансфер на Давид Трезеге. Последният е попаднал в трансферния списък на Барселона.

Очаква се от Ювентус да поискат близо 20 милиона лири за 30-годишният французин. Представител на испанския гранд ще пътува тези дни до Италия, за да се опита да преговаря за намаляване на исканата сума.

Каталунците са готови да предложат 12 милиона лири.