Барич: Искам липсата ни на късмет да свърши
Барич: Искам липсата ни на късмет да свърши / netinfo
Селекционерът на Албания Ото Барич пристигна в София и ще води своя отбор в евроквалификацията с България, въпреки влошеното му здравословно състояние през последните седмици.„Благодаря на Господ, че съм тук. Лекарите не ми позволяваха да пътувам. Аз имам сериозни проблеми със сърцето и се надявам те да не се проявят утре.”

Специалистът започна изказването си пред медиите със спомен за силния български тим, победил водения именно от него отбор на Хърватска през 2002 година, в квалификациите за Евро 2004.

„Трябва да кажа, в квалификациите за Европейското първенство в Португалия, България победи Хърватия в един изключителен мач. Затова, бяха „виновни” българите, които го направиха изключителен. Тогава играеше още Балъков, но и някои други, които ще играят и утре, като Бербатов и Петров, които ни вкараха за онова 2:0.”

Барич обясни: „Обективно погледнато, България определено е по-добрият отбор. Но и нас ни мъчи липсата на късмет. Ето срещу Словения, имахме положения и играхме по-добре, но не вкарахме. Доколкото познавам футбола, когато страдаш от такъв малшанс, идва все някога мач, в който ти върви. И се надявам това да е срещу България. Отличен резултат за мен ще е 0:0.”

Хърватският наставник заяви, че в албанската селекция върви един процес на подмладяване. „През последните шест месеца от нашия състав отпаднаха някои играчи, които са с повече опит, заради това, че не играеха за клубовете си. Но те бяха заменени от по-млади и по-силни играчи, и това ще даде резултат. Вярвам, че скоро Албания ще има по-силен отбор от вчера и от днес.”

Барич добави: „ Аз съм оптимист, винаги вярвам.” Според Барич, той има предимство, тъй като познава добре всички български футболисти.

Относно шансовете за класиране на отборите от нашата група G, Барич завърши: „Мисля, че България има големи шансове да се класира, разбира се и Румъния също има шанс.”

Още спортни новини в Gong.bg