Банев спря кранчето на Берое, оттегля се
Банев спря кранчето на Берое, оттегля се / netinfo

Президентът на Берое Николай Банев обяви чрез декларация изпратена до медиите, че ще преустанови финансирането на клуба.

Шефът на АКБ Форес заяви категорично чрез писмото, че холдингът му няма да спонсорира повече клуба и предложи акциите на отбора на символичната цена от 1 лев.

Решението на Банев продиктувано най-вече от случилото се по време на двубоя от третия кръг на А група между Берое и Локомотив Пд (0:0).

В края на първото полувреме огромна част от феновете на старозагорци, които присъстваха на срещата започнаха да скандират и обиждат шефа на клуба. Стигна се дори до момента, в който президентът на Берое взе микрофона на диктора и каза, че ако не е нежелан, ще си отиде, но все пак опита да се защити като посочи суми, които е инвестирал.

Ето и цялата декларация изпратена до медиите:

След анализ на ситуацията, уронваща авторитета на холдинга, Съветът на директорите на АКБ Форес реши да преустанови финансирането на ПФК Берое и да предложи всички свои акции на клуба на недоволстващите на символичната цена от 1 лв. Съветът на директорите на АКБ Форес ХАД счита, че по този начин отговаря на исканията да напусне Берое и да го остави в ръцете на самообявилите се негови собственици в името и заради името на Берое.

Грозните сцени, които се разиграха през изминалата събота на стадион Берое в Стара Загора и чрез медиите достигнаха до всички българи, показаха невъзможността на оперативното ръководство на ПФК Берое АД да осъществява редовен диалог с публиката, общинските власти и медиите и да ги осведомява за състоянието на

любимият им отбор. Тази неосведоменост и първите резултати на младия и все още

неопитен представителен тим на Берое, чийто гръбнак са всички най-талантливи възпитаници на беройската школа, предизвикаха публично изразено недоволство срещу собственика на клуба - АКБ Форес и лично срещу председателя на Съвета на директорите му Николай Банев.

За дълбоко огорчение на всички културни и възпитани привърженици на Берое обаче, една част от публиката изрази недоволството си чрез агресивно поведение, нецензурни и незаконни скандирания и дори ултимативно поиска АКБ Форес да напусне Берое.