Балъков преговаря за контракт до 2010 година в Грасхопърс
Балъков преговаря за контракт до 2010 година в Грасхопърс / netinfo

В швейцарския Грасхопърс правят всичко възможно да задържат на поста старши треньор българина Красимир Балъков, пише местният вестник “Блик”.

Президентът на клуба Валтер Брунер, който е строителен предприемач, ще води преговори с Бала за едно дългогодишно обвързване с клуба от Цюрих. “Признавам, че в момента преговаряме, повече от това не мога да кажа”, заяви пред изданието Балъков. “Ние дискутираме сега и със сигурност не става въпрос за едногодишен договор”, казва пък президентът Брунер.

Балъков пое “Скакалците” в началото на тази година с договор за година и пловина, а това означава, че в края на юни 2007 контрактът му изтича. Ако българският “футболен режисьор” продължи договора си с клуба сега за повече от година, то той ще остане начело на Грасхопърс най-малко до 2009 година, та дори до 2010.

“Господин Балъков се справя сензационно. Той иска да се докаже и доизгради като треньор при нас. А той не е забравил, че точно ние му дадохме шанса да навлезе в треньорската професия. В момента ние не сме тотален лидер в Швейцария. В това ще се превърнем, ако спечелим на два пъти шампионската титла или купата на страната. И ние наистина работим за това бъдеще.

Имаме играчи с добри качества и мисля, че сме един много хармоничен и компактен тим, но в същото това време ние все още не сме спечелили нищо”, заяви шефа на “Скакалците” Валтер Брунер.