Балак и Фрингс пропускат контролата с Англия
Балак и Фрингс пропускат контролата с Англия / netinfo

Капитанът на германския национален отбор по футбол Михаел Балак и полузащитникът Торстен Фрингс няма да играят в приятелския мач с Англия в сряда в Берлин, съобщи днес германският национален селекционер Йоахим Льов.

Балак, който претърпя операции и на двата крака, все още не е възстановен. Но все пак Балак ще бъде в понеделник в Берлин, за да участва в срещата с ръководството на Германския футболен съюз, на която ще се обсъждат премиите на германските национали при евентуално класиране за Мондиал 2010.

Колкото до Торстен Фрингс, той има различия с националния селекционер Йоахим Льов. Льов не повика и защитника на Байерн /Мюнхен/ Филип Лам. За сметка на това Льов повика трима дебютанти - защитника Марвин Компер и нападателя Тобиас Вайс - и двамата от сензацията в тазгодишното първенство Хофенхайм, както и защитника Марсел Шафер от Волфсбург.

"В последния мач на Германия за годината искам да изпробвам един или двама нови играчи. Тримата нови заслужиха повикването си с представянето си в своите клубни отбори", каза Йоахим Льов.