Байерн тресна Шалке, Вердер се издъни
Байерн тресна Шалке, Вердер се издъни / netinfo
Байерн Мюнхен победи с 2:0 лидерът в класирането Шалке в дербито на върха в немската Бундеслига. Преследвачът Вердер обаче не успя да се възползва от загубата на основния си конкурент и взе само точка от гостуването си на Енерги Котбус след 0:0.

От резултатите на Шалке и Вердер печеливш се оказа тимът на Щутгарт, който спечели лесно с 3:1 срещу Алемания Аахен и вече е само на четири точки от лидера и с две повече от четвъртия Байерн Мюнхен.

След днешния 27-ми кръг в Бундеслигата интригата не само не намаля, но стана дори по-интересно, тъй като Байерн не се предаде и все още запазва шансове за пореден трофей. Баварците поведоха още в третата минута на срещата си с Шалке, когато Маккай засече пас на Ван Бомел. Самият Ван Бомел имаше шанс малко по-късно да утежни още положението на „кралскосините”, но шутът му мина покрай вратата.

Байерн тотално доминираше на терена и доказа, че е по-класния тим, като не спря да търси втори гол, който да внесе спокойствие. Той падна в 78-та минута, когато Салихамиджич вдигна „Алианц Арина” на крака и върна „баварците” в борбата за титлата.

След провала на Шалке, Вердер имаше страхотен шанс да излезе начело във временното класиране. Бременци обаче не успяха да вкарат гол като гост на Енерги Котбус и така взеха само една точка. Въпреки че отборът му няма загуба вече пет мача, Томас Шааф не остана доволен от изявите на своите футболисти в днешния двубой.

Щутгарт се доближи максимално до лидерите, след като постигна лесна домакинска победа над Алемания Аахен с 3:1. Щрелер откри през първото полувреме, а след почивката Сиконе изравни. След това Лаут и Какау оформиха крайния резултат, и запазиха надеждите на тима за титла.

В останалите срещу от днес:

Майнц 05 – Байер Леверкузен 1:3

Борусия М – Айнтрахт Франкфурт 1:1

Нюрнберг – Херта 2:1

Oще спортни новини в Gong.bg