Байерн с яростна атака срещу Челси и „мръсните пари на Абрамович”
Байерн с яростна атака срещу Челси и „мръсните пари на Абрамович” / netinfo

Челси е жертва на яростна атака от страна на немския колос Байерн Мюнхен, информират медиите на Острова.

 

Баварците обвиняват шефа на „сините” Роман Абрамович, че е част от „петролна мафия”, като от Германия твърдят, че методите за финансиране на английския клуб са изключително нечисти.

 

Генералният мениджър на германския гранд Ули Хьонес се изказа против начина, по който мръсните пари на руския олигарх са помогнали на лондончани да навлязат в елита на Шампионската лига.

 

Абрамович би сериозна финансова инжекция на „Стамфорд Бридж” от както купи тима преди 5 години. Оттогава Челси спечели два пъти Висшата лига, и на редовни начала се подвизава в най-силния клубен турнир в Европа.

 

„Благодарение на многото инвестиции в някои клубове, вече няма такива серийни първенци в Шампионската лига, както беше положението с Аякс и Байерн през 70-те години”, заяви Хьонес, цитиран от „Daily Mail”.

 

„Много се дразня, когато отида да заредя колата си с гориво. Само пълня джобовете на петролната мафия, която после използва моите пари, за да си купува играчи. Според мен, това далеч не е правилно и ми мирише на мръсен бизнес”, продължи той.

 

„Това със сигурност се отнася и за Роман Абрамович”, посочи шефът в Байерн Мюнхен.

 

„Със сигурност не ми е приятел. Мафията контролира целия свят, като контролира и цените на петрола. Не искам да търпя тази ситуация повече”, добави генералният мениджър на баварците.

 

„Как можем да се справим с този проблем? Като побеждаваме тимове като Челси. Това би ми донесло голямо удоволствие”, завърши Ули Хьонес.