Байерн разплака Звезда на „Мала Маракана”
Байерн разплака Звезда на „Мала Маракана” / netinfo
Байерн демонстрира класата си в Белград, след като успя да постигне невероятен обрат в резултата в двубоя срещу Цървена Звезда от група F на турнира за Купата на УЕФА. Германците се наложиха с 3:2 над сърбите на „Мала Маракана”, като до 85-та година губеха с 1:2. В герой за мюнхенския отбор се превърна Мирослав Клозе, който отбеляза два гола, а победата донесе 17-годишният Тони Крос. Другата среща от потока не излъчи победител - Болтън и Брага направиха равен 1:1.

Байерн и Цървена Звезда спретнаха истинско шоу за 38000 зрители на стадиона в сръбската столица. Домакините шокираха супер отбора на Отмар Хитцфелд с гол още в 16-та минута. Тогава Короман преодоля лесно Филип Лам и откри головата сметка на своя тим. Едва 4 минути след това Клозе си го върна на „звездашите” – Лусио стреля от 28 метра, топката тупна точно пред Ранджелович, който изби напред, а германският национал не сгреши и изравни.

До края на полувремето двата отбора редуваха постоянни щурмове към своите врати, но така и не стигнаха до гол. Това се случи в 74-та минута – Звезда поведе с много красив гол на Милияш. Сръбският халф стреля силно от 30 метра, Михаел Рензинг уцели посоката на изстрела, но не успя да улови кълбото и то влезе в мрежата му за 2:1. Отново Клозе спаси Байерн с изравнително попадение в 85-та минута. Младият талант от „Алианц Арена” Тони Крос центрира от пряк свободен удар и нападателят отново бе безгрешен – 2:2. 17-годишният халф донесе ценния успех на Байерн във втората минута на допълнителното време, като се разписа директно от пряк свободен удар.

Със трудно извоюваната победа на „враждебния” „Мала Маракана” лидерът в класирането на Германия доказа, че тази година трудно ще бъде победен и даде сериозна заявка за трофея в турнира.

В другата среща Болтън и Брага си размениха по един гол. Дуиф даде преднина на домакините от Англия, като отбеляза гол в 66-та минута, а гостите изравниха чрез Джаилсон 4 минути преди последния съдийски сигнал и успяха да вземат важна точка в първия си мач от груповата фаза на УЕФА.