Байерн не допусна изненада
Байерн не допусна изненада / netinfo

Отборът на Байерн Мюнхен не допусна изненада в 1/16 финалният мач реванш от турнира за Купата на УЕФА срещу шотландския Абърдийн.

 

Въпреки колебливото си представяне в първия мач, който завърши 2:2, днес баварците разбиха своя противник с 5:1 и така с общ резултат 7:3 продължават напред в турнира.

 

Бразилецът Лусио изведе домакините в 13-ата минута. До края на първата част холандският бранител Ван Буйтен покачи на 2:0, с което предреши крайния изход на двубоя. В последната минута на първото полувреме домакините имаха нова отлична възможност, но ударът на Лусио срещна страничният стълб на вратата на гостите.

 

През второто полувреме нападателят на Байерн Лукаш Подолски взе нещата в свои ръце и само за няколко минути между 71 и 77-ата заби нови два гола във вратата на шотландците.

 

Въпреки че за цял мач гостите от Абърдийн отправиха едва четири удара по посока вратата на Кан все пак те усяпха да отбележат почетно попадение дело на Ловел в 83-ата минута. Само 120 секинди по-късно Ван Бомел оформи крайния резултат – 5:1.