Бабел: Искам да бъда централен нападател
Бабел: Искам да бъда централен нападател / netinfo
Крилото на Ливърпул Райън Бабел вярва, че може да стане по-голям играч дори от неговия идол Тиери Анри и да заиграе като централен нападател, както направи французина.

Бабел, който бе привлечен от Аякс през лятото, влезе като резерва в реванша от Шампионската лига срещу Арсенал и минути след появяването си на терена бе фаулиран за дузпа, която реши сблъсъка в полза на мърсисайдците.

„Анри е моят идол” – каза 21-годишният холандец – „Постоянно го гледах по телевизията, защото той играеше отпред и гледах как отиграва топката, и какви решения взима в решителните моменти.”

„Точно като мен, той започна като крило, преди да премине в Арсенал. Бенитес знае, че обичам да играя отпред и се надявам, че някой ден той ще ми даде шанс да играя там.”

„Сега сме се концентрирали върху Шампионската лига, тъй като титлата не е възможна цел и вместо това до края трябва да се опитаме да станем четвърти.”

„Ако спечелим Шампионската лига, за много от феновете сезонът ще е добър, но ако накрая нямаме нищо, това ще бъде много разочароващо”, коментира Райън Бабел.