Бабангида: Дано вкараме на Гошо
Бабангида: Дано вкараме на Гошо / netinfo
Нападателят на Литекс Емил Ангелов – Бабангида заяви в интервю предаването „Гол линия” на Дарик радио, че се надява утре да успее да вкара във вратата на бившия си съотборник Георги Петков.

Левски посреща Литекс на „Герена” в дербито на поредния кръг на родния шампионат.

„Дано да се получи един наистина добър мач. Разбира се, излизаме за победа на Герена. Знаете, че дълги години играх в Левски и последния път като се върнах там чувствата бяха странни. Имам много хубави спомени от престоя си там, но продължавам напред с новия си клуб и ще играя като във всеки друг мач”, коментира Ангелов.

Известният с прякора си Бабангида футболист не пожела да разкрие плановете на своя наставник Станимир Стоилов и не каза дали ще започне срещата като титуляр.

„Непосредствено преди мача ще стане ясно дали ще играя като титуляр”, лаконичен бе Ангелов.

„Започнах да свиквам в Ловеч. В началото определено ми беше малко трудно, но колектива тук е сериозен и мога да кажа се работи правилно. Перфектно ми е в Ловеч. От доста време не съм се чувал с никой от Левски. Момчетата имаха тежки мачове напоследък и не исках да ги притеснявам. Оставам си приятели с всички там”, продължи нападателят.

„Георги Петков е добър вратар. Доказал се е в България, но колкото и да е добър, не би трябвало да имаме трудности срещу него. Все пак всеки допуска грешки. Дано утре вкараме на Гошо”, каза още Ангелов по адрес на бившия си съотборник Георги Петков.

„Литекс и Левски са най-добрите отбори в България в момента. Мисля, че няма фаворит в мача. Може би Левски има леко предимство заради домакинството си. Не знам как ще реагира публиката на Левски като изляза на терена.”

Ангелов сподели и няколко думи относно участието на Литекс в турнира за Купата на УЕФА, където ловчанлии показаха добра игра, но в крайна сметка отстъпиха с 1:3 от английския Астън Вила.

„Яд ме е че съдбата ни обърна гръб срещу Астън Вила. Вкарахме гол и имахме възможност за още един, но след грешка ни вкараха в края на полувремето. После последваха червените картони.”

Бабангида каза още, че обича предизвикателствата, но на този етап не мисли за завръщане в Левски. Той сподели още, че се надява да завърши кариерата си в клуб от чужбина.