Австрийски вестник отдели две страници на Левски
Австрийски вестник отдели две страници на Левски / netinfo
Официалното издание на провинция Долна Австрия за спорт отделя в днешния си брой първа и втора страница за присъствието на Левски в Линдабрун. Спортният вестник излиза със заглавие: „Шампионската лига гостува на спортното училище в Линдабрун”.

В материала се казва, че преди началото на сезона Левски ще изкара двуседмична подготовка в Австрия. Сините от години с удоволствие идват в тази част на Австрия. Старши треньорът Стоилов, който е бивш национал, е начело на тима от 2004 година. За изданието той споделя: „ Добрите условия и предпоставки тук са гаранция и за добра работа. Човек повтаря, когато нещо му харесва и му носи успех. Много съм доволен от това, което предлага базата. Тук не ни липсва нищо. Когато се чувстваш добре, можеш и да работиш добре.”

Спортното училище непрекъснато се обновява. Има за цел догодина, когато Австрия и Швейцария са домакини на Евро 2008, тук да е базата на някой от финалистите.

В материала се споменава за участието на Левски в групите на ШЛ. Там са богатите отбори и макар Левски да е далеч от водещите отбори от Италия, Испания, Англия и Германия, то отборът е тук с група от 50 души. Треньор и играчи са недоволни, че отборът остана без точки в групата на ШЛ и затова сега има желязна, според изданието, дисциплина по време на двуразовите занимания.
Припомнят се контролите дотук и се казва, че в един лагер не може само с тренировки. Затова шефът на базата Хайнц Форингер непрекъснато е с отбора за да не му липсва нещо.

„Щастливи сме, че отборите тук са доволни от нашето посрещане и организация по престоя им” – казва Хайнц и допълва – „Пребиваването на българския участник в Шампионската лига е много важна генерална проверка за нас, защото очакваме догодина тук да лагерува някой от участниците на финалите.”

Със сигурност австрийският национален отбор ще бъде тук преди финалите.

Изданието помества снимка на отбора на първа страница, а на следващата снимки на Ричард и Йовов.