Аврам Грант се сбогува с играчите на Челси
Аврам Грант се сбогува с играчите на Челси / netinfo
Мениджърът на Челси Аврам Грант се сбогува с футболистите на тима вчера, явно предчувствайки, че ще бъде освободен от поста си. Наставникът позвънял поотделно на повечето от играчите и заявил, че за него „е било истинска чест” да работи с тях.

53-годишният Грант очаква да чуе присъдата си от собственика Роман Абрамович, след като Челси загуби финала за Шампионската лига, както и титлата на Англия. Според близки до милиардера, той е бил доста неприятно „засрамен” от поражението на „сините” насред Москва в сряда. Челси завършва сезона без трофей за първи път от три години насам.

Вчера Грант е имал и среща с изпълнителния директор на тима Питър Кениън на „Стамфорд бридж”. Чака се и думата на Абрамович, преди мениджърът да бъде освободен, само осем месеца след като пое ръководството от ръцете на Жозе Моуриньо. Сумата, която Грант ще получи като компенсация е 5.2 милиона паунда, но ще ги получи при условие, че не говори пред медиите след уволнението си.

Общо компенсациите, които Абрамович плати за двамата мениджъри този сезон възлизат на над 30 милиона паунда – сума, която би дошла добре за трансфери в клуба.