АТП потвърди санкциите на Стараче и Брачали
АТП потвърди санкциите на Стараче и Брачали / netinfo
Асоциацията на професионалните тенисисти потвърди наказанията на двамата италианци Потито Стараче и Даниеле Брачали, след като бяха признати за виновни за залагане на мачове.

31-ият в света Стараче е наказан за 6 седмици – от 31-и декември нататък, и е глобен с 30 000 долара, а Брачали, който е 258-и в световната ранглиста, е санкциониран за 3 месеца и ще плати 20 000 долара.

Направеното през август от АТП разследване установи, че Стараче е залагал на тенис срещи в периода 21 февруари - 23 май 2006-а година. Брачали пък е правил залози от 17 май 2004-а година до 24 януари 2005-а година, се казва в комюнике на АТП.

„Правилата на АТП са строги и ясни. Няма да толерираме залагане на мачове от страна на играчи, ръководители или други лица, свързани с тениса. Непознаването на наложените правила в случая не е извинение”, заяви вицепрезидентът на АТП Дейвид Брадшоу по повод на критиките от страна на италианската федерация, която определи наказанията като несправедливи.

Санкциите идват, след като през ноември друг италиански тенисист - Алесио ди Мауро, бе лишен от състезателни права за девет месеца и стани първият състезател от този спорт с наказание за участие в залагания.

Както е известно всичко тръгна от август, когато букмейкърската компания Бетфеър обяви за невалиден резултата от мача на Николай Давиденко от Русия с Мартин Васало Аргуело от Аржентина заради необичайно високи залози в полза на аржентинеца. След това редица тенисисти разкриха, че са отхвърляли парични предложения, за да загубят дадена среща.