Атлетико победи Рекреативо с 2:1
Атлетико победи Рекреативо с 2:1 / netinfo

Мадридският Атлетико с българския национал Мартин Петров победи с 2:1 Рекреативо в мач от 6-ия кръг в първенството на Испания.

В средата на първото полувреме Мартин Петров напусна срещата на носилка, след като получи нараняване на коляното. Голяма е вероятността контузията да е тежка и да го извади от строя за няколко месеца. Атлетико спечели по нечестен начин домакинството си срещу Рекреативо - победният гол на Серхио Агуейро бе след игра с ръка, но това не бе забелязано от съдиите.

В 77-ата минута Торес надскочи защитата на Рекреативо и изпрати топката към вратата, но в последния момент Агуейро я довкара с ръка. Въпреки протестите на Рекреативо, голът бе зачетен. Страстите на терена се нажежиха и логично в 83-ата минута Батиста от гостите получи втори жълт картон.

В другия мач Хетафе поднесе сензацията, като срази гранда Реал Мадрид с 1:0 - победен гол на Алексис в 59-ата минута. Днес играят: Барселона - Севиля, Бетис - Ла Коруня, Селта - Валенсия, Реал Сосиедад - Сарагоса, Леванте - Майорка, Осасуна - Расинг, Виляреал - Еспаньол, Химнастик - Атлетик (Билбао).