Атлет на Ямайка изгърмя за Пекин заради допинг
Атлет на Ямайка изгърмя за Пекин заради допинг / netinfo

Състезател от олимпийския отбор на Ямайка е бил изключен от състава, след като даде положителна проба на допинг-тест, заяви президентът на Олимпийския комитет на Ямайка Майк Фенъл.

„Мога да ви кажа, че лекоатлет даде положителна проба за забранено вещество и се вземат необходимите мерки съобразно случая”, каза Фенъл. Той потвърди също, че спортистът е бил изключен от националния отбор.

Представители на Ямайка обаче отрекоха това да е рекордьорът на 100 метра спринт Юсейн Болт или бившият рекордьор Асафа Пауъл.

„Очаквам окончателната дума на IAAF (Международната федерация по лека атлетика) и WADA (Световната антидопингова агенция) и докато я получим ще бъде некоректно да разкриваме самоличността н състезателя”, добави Фенъл.

Положителната допинг-проба е била дадена на националното първенство на страната през юни. Спортистът е бил уведомен за положителната си А проба и до петък трябва да реши дали да приеме резултата или да иска отваряне и на Б-пробата, заяви представител на Федерацията по лека атлетика на Ямайка.