Атанас Узунов: До три години искаме участие в УЕФА
Атанас Узунов: До три години искаме участие в УЕФА / netinfo
Атанас Узунов отскоро е изпълнителен директор във Вихрен Сандански. Бившият № 1 сред съдиите у нас и екс шеф в Локомотив Пловдив коментира ситуацията във Вихрен близо месец преди началото на новия шампионат.

Г-н Узунов, вашето назначаване във Вихрен изненада феновете. Целта, доколкото разбираме, ще бъде класиране в зона УЕФА. Ще съумеете ли да се справите?

-Кой е казал, че ще преследвам класиране в Турнира за Купата на УЕФА?

На няколко пъти бяха тиражирани изказвания на президента Костадин Динев, който иска отбора му до две-три години да играе във втория по значимост евротурнир.

-А, до две-три години е съвсем друго нещо. Както всеки президент, така и нашият има цели, които преследва. Константин Динев си е направил равносметка какво цели да постигне, надявам се всички заедно действително да постигнем такова нещо.

Вие лично от какво постижение във Вихрен ще бъдете доволен?

-Аз ще направя всичко, което е по силите ми Вихрен да бъде съвсем различен отбор през новото първенство. С изключение на последния полусезон отборът бе близо до дъното, надявам се оттук нататък да не мислим за оставане в А група, а за далеч по-значими неща.

Приключи ли селекцията в тима?

-Не, не е приключила. Ще привлечем още няколко играчи, а вече пък има новопривлечени, които тренират в тима. Надявам се, че треньорското ръководство е доволно от селекцията.

Разбрахме, че бразилският халф Еривертон и унгарския нападател Тихамер все още не са се завърнали в клуба. Ще разчитате ли на двамата за новия шампионат?

-Да, те влизат в сметките на ръководството и спортно-техническия щаб. Двамата ще се присъединят към отбора в близките дни.

Със съдействието на ЕТИКОМ – производител на алуминиева и PVC дограма http://www.eticom.bg/