Асус: Ще струвам на Левски 1 600 000 евро
Асус: Ще струвам на Левски 1 600 000 евро / netinfo
Французинът Жонатан Асус е една от трансферните цели на Левски.

Футболистът е част от Макаби Тел Авив едва от началото на тази година. Преди това Асус е играл във френското първенство. Бившите тимове на набелязания от Левски състезател са Нанси, Ним, Анже, Кан, Кретей и Реймс. Статистиката показва, че един от недостатъците на Асус е скромният му голов актив. В родината си полузащитникът е отбелязал едва две попадения, което едва ли е чак толкова страшно, имайки предвид, че е опорен халф.

- Знаеш ли за интереса на Левски към теб?

- Да, разбира се. Много добре знам.

- А какво знаеш за самия клуб?

- Знам, че Левски е добър отбор, един от най-добрите и силни в България. Това е и, че се интересуват от мен.

- Искаш ли да дойдеш да играеш в България?

- Имам интерес и искам да дойда, но това не зависи от мен. Знам, че е добър отбор, но не решавам аз, а моят настоящ тим Макаби Тел Авив.

- Тоест всичко зависи от Макаби?

- Така е. В настоящия момент имам двугодишен договор в Макаби, а също така струвам определена сума. Левски ще трябва да плати, ако поиска да дойда в София. Няма думата, не е на моето, а на високо ниво се водят преговорите и се взимат решенията .

- Каква е тази сума?

- Искат ми 1 600 000 евро!

- Игор Томашич играеше тук в Левски. Говорил ли си с него за отбора?

- Да, разбира се! Говорихме и той ми каза за интереса, какво представлява състава, добави, че е много добър отбор, че играе отлично. Всеки ден ми говори това, че ще ми бъде интересно и че ще е добре да отида в Левски. Но аз и на него му казах, че този трансфер не зависи от мен, не решавам аз.

- Къде искаш ти да играеш? В Макаби или в Левски?

- Ако бъда честен, в момента се чувства добре в Макаби и играя добре тук. Но ако от Левски ми предложат добри и изгодни условия, тоест повече пари, ще дойда в София! Защото е добър тим с добри спортни проекти и цели.

- А плюс това ако дойдеш в Левски, ще може да играеш и в квалификациите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига!

- Да, знам за това. Запознат съм с това, че Левски е участник в Шампионската лига. Това предизвиква интерес у мен, предизвикателство е.

- Разкажи ни нещо за себе си, за твоята кариера . . .

- Какво да ти кажа?! Играл съм във Франция. Започнал съм кариерата си при юношите на Нанси. Това е най-важното с оглед на това, че Левски ме искат. Мога да допълня, че са в ход преговорите и разговорите с тима ми и агента ми. Те решават, къде ще играя!

- Имаш ли представа до колко време ще има яснота, кога евентуално може да дойдеш в София?

- Ще ти кажа само, че днес е имало разговори. Агентът ми се е свързал с клуба и с менажера на Макаби Тел Авив. Всички сега чакат офертата на Левски. Надявам се скоро да се знае, защото първенството ще започне и аз искам да знам къде ще играя.