Астън Вила загря с победа за Литекс
Астън Вила загря с победа за Литекс / netinfo
В мач от 4-я кръг на Премиършип Астън Вила победи с 2:1 като гост на „Уайт Харт Лейн” отбора на Тотнъм и по този начин загря за двубоя в четвъртък с Литекс на градския стадион в Ловеч от първия кръг за Купата на УЕФА.

Българският полузащитник Стилиян Петров игра 90 минути и се представи много добре за своя отбор.

Мачът започна много лошо за домакините, след като още в 5-та минута Габриел Агбонлахор намери с хубав пас Найджъл Рио-Кокър, който с хубав удар прати топката в мрежата на Еурелио Гомес.

В 13-та минута гостите имаха възможност да удвоят преднината си, след като Карю стреля опасно с глава, но Гомес се намеси и улови топката.

Десет минути по-късно бразилският вратар отново трябваше да се намесва след удар на капитана на Астън Вила Гарет Бари.

В 29-та минута Лука Модрич се контузи и бе принудително сменен от Джърмейн Джинас.

Астън Вила стигна до втори гол в 54-та минута, когато Ашли Йънг стреля отдалеч, а Еурелио Гомес не успя да се намеси добре и топката мина под плонжа му и влезе във вратата на Тотнъм.

В 63-та минута Джон Карю се контузи и бе сменен принудително от Джеймс Милнър. Норвежкият нападател е под въпрос за първия мач от първия кръг за Купата на УЕФА срещу Литекс в Ловеч.

Домакините успяха да отбележат почетно попадение в 87-та минута, когато Джинас подаде на Дарън Бент, който прати топката в мрежата на Брад Фридъл.

В добавеното време от съдията отборът от Бирмингам можеше да постигне по-убедителна победа, след като Милнър стреля много опасно, но Гомес успя да спаси, след което Марлон Хеърууд остана сам на празна врата, но в последния момент ударът му бе избит от Гарет Бейл.

След тази победа Астън Вила се изкачи на четвърта позиция с актив от 7 точки, докато Тотнъм остана на последно място със само една спечелена точка.