Ашдод си хареса Зе Руи, иска го
Ашдод си хареса Зе Руи, иска го / gong.bg
Светкавично запитване относно възможността да бъде привлечен в редиците на Ашдод нападателят на ЦСКА Зе Руи е било отправено от страна на израелците към щаба на шампионите в Остербек.

Както е известно двата тима са настанени в един и същи хотел, а вчера играха проверка помежду си, завършила с минимална победа за българите с 1:0. В нея Зе Руи започна като титуляр и игра до второто полувреме, когато бе заменен от Златинов. Португалецът направи няколко силни пробива по крилото и явно това се е харесало на треньорите на Ашдод. Тимът на българина Димитър Макриев търси спешно играчи за почти всички постове, тъй като в момента е значително отслабен от напуснали и контузени състезатели. Самият Макриев също е с травма и не игра в контролата с ЦСКА.

Ден преди спаринга, от ръководството на израелците подпитваха за бранителя Кирил Котев. След като разбраха, че той няма да играе срещу тях, от Ашдод бяха разочаровани от факта, че няма да могат да го преценят на живо.

От щаба на ЦСКА потвърдиха, че вече е отправено запитване за цената на Зе Руи. „Червените” трябва да преценят дали имат възможност да се разделят точно в този момент с него, тъй като Димитър Пенев не разполага с много варианти в офанзивен план. Гарсес е някъде из Португалия, Неи все още е на трансферната сергия, остават Евгени Йорданов, младите играчи Тонев и Тошев, и Влади Златинов, който все още няма подписан договор с клуба. От ЦСКА искат да са сигурни и дали ако се разделят със Зе Руи ще имат възможност да реагират, като привлекат друг нападател в рамките на не повече от една седмица.