Асафа Пауъл падна по стълбите на къщата си в Ямайка
Асафа Пауъл падна по стълбите на къщата си в Ямайка / netinfo
Нелеп битов инцидент може да попречи на Асафа Пауъл да спечели старта на 100 м в Мелбърн идната седмица. Гран При състезанието е на 21-ви февруари, част от Световните серии на ИААФ. Асафа пристигна вече в Австралия с 4 шева на лявото си коляно и дори носеше шина. Той обясни контузията си с нелеп битов инцидент, паднал по стълбите на неговата къща в Ямайка.

Световният рекордьор на 100м каза, че конците трябва да бъдат махнати този уикенд, ако той не чувства болка и напрежение в понеделник ще стартира в Мелбърн.

„Естествено не се движа толкова бързо, колкото ми се иска, но нещата изглеждат положително.” - каза на летището в Сидни пред многобройните микрофони звездата в световната атлетика.

Асафа призна, че все още не е преглътнал бронза от Световното в Осака, когато американецът Тайсън Гай го свали на земята, оставяйки го едва с бронзово отличие.

„Не се бях подготвил добре миналата година, но сега нещата са по-различни. Аз имам повече опит, но съм и млад. Пред мен има още Олимпиади и Световни първенства. Просто трябва да остана силен.”- казва най-бързият мъж на планетата.

Асафа иска олимпийското злато от Пекин, провалът в Япония го надъхва дори за нов световен рекорд, въпреки, че вече има две подобрения, той каза: „Мога и по-бързо, ще видите!”

Ще слезе ли под 9,74 големият шампион от Ямайка или отново ще се потопи в нощни забавления? Въпросът е сложен отговор ще ни даде самият Асафа със стартовете си през 2008-ма.

/б.р. Пауъл не уточни в какво състояние на духа е бил, когато се е търкулнал по стълбите на къщата си в Ямайка. Ние можем само да гадаем./