Аржентински ветеран изненада Федерер
Аржентински ветеран изненада Федерер / netinfo
Световният номер едно в тениса Роже Федерер претърпя изненадващо поражение във втория кръг на Индиън Уелс и отпадна от надпреварата. Аржентинският ветеран Гилермо Каняс се наложи със 7:5, 6:2 над лидера в ранглистата и му попречи да се намеси в борбата за четвърта поред титла от турнира в САЩ.

В края на първия сет Федерер получи медицинска помощ за пришка, излязла на ръката му, а по време на втората част не изглеждаше на себе си. Така серията на швейцареца от 41 поредни победи бе приключена от Каняс, номер 60 в подреждането в ATP.

Федерер имаше надежда да подобри рекордните за всички времена 46 поредни успеха, постигнати от Гилермо Виляс. Той обаче заяви, че не е чувствал напрежение от желанието да постигне този връх.

„Не усещах никакво напрежение, защото винаги подхождам мач за мач,” сподели след двубоя Федерер. „Мисля за всяка среща, дори за трудния успех в първия кръг, който постигнах. Той просто ми показа колко трудно е всичко. Днес нищо не ми вървеше.”

Каняс надигра Федерер с действия от крайната линия, като не му позволи да контролира центъра на корта, и демонстрира мощен форхенд.

Каняс се завърна към професионалните турнири миналия септември, след като изтърпя 15 месеца наказание зарази употреба на допинг.

От надпреварата отпаднаха още Лейтън Хюит и Марат Сафин, надиграни съответно от Янко Типсаревич и Николас Махут.

Напред продължават още Майкъл Ръсел, Жил Симон, Гилермо Гарсия Лопес, Анди Мъри, Фернандо Гонсалес, Иван Любичич и Давид Налбандиян.