Арестуваният Калдерон: Притесних се, че ще изпусна операта
Арестуваният Калдерон: Притесних се, че ще изпусна операта / netinfo
Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон заяви, че единственото му притеснение, докато беше арестуван, е било, да не закъснее за оперно представление, което той и съпругата му е трябвало да посетят.

Босът на Кралския клуб беше задържан на летище Кенеди (JFK) в Ню Йорк, тъй като заради пълното му име, което е Хосе Рамон Калдерон Рамос, той е бил помислен от гранична полиция за мексикански наркотрафикант, известен като Хосе Рамон.

След намесата на консулът на Испания, Калдерон бе освободен, след като той и съпругата му са прекарали повече от два часа зад решетките. Заради недоразумението, лично кметът на Ню Йорк поднесе своите извинения.

„Те действаха правилно” – заяви шефът на Реал – „Единственото лошо нещо, което се случи беше, че те отказаха да ме изслушат.”

„Разбира се, че им казах хиляди пъти, че аз не съм човекът, който те търсят. Казах им, че съм президент на Реал Мадрид, но те не ме послушаха. Случилото се на мен се случва на много хора пътуващи от Испания, просто трябва да се смеем на това.”

„Единственото ми опасение беше, че съпругата ми и аз можем да изпуснем операта, но ние успяхме да стигнем до театъра пет минути преди да започне. След това вечеряхме с Пласидо Доминго, който е голям мадридист и много се шегувахме за инцидента”, заяви Калдерон, след като изгледа операта Лучия ди Ламермур на Гаетано Доницети.