Ангел Бончев: Купата е като руска рулетка
Ангел Бончев: Купата е като руска рулетка / netinfo
„Слабата игра на Литекс и липсата на резултати доведе до треньорската смяна в нашия клуб”, заяви президентът на „оранжевите” Ангел Бончев при представянето на новия наставник на ловчанлии Миодраг Йешич.

„Убеден съм, че отборът ни има потенциал. Надявам се вече да почнем да го реализираме и Литекс да излезе от кризата, защото преди старта на първенството имахме някакви цели, а сега сме много далече от тях", каза още босът на клуба от Ловеч.

Той разкри, че доскорошният старши треньор Ферарио Спасов ще работи в школата на клуба и ще отговаря за подбора на млади таланти.

"Имаме надежди за класиране в Европа, които на този етап минават през спечелването на купата на България. Но и този турнир в момента за нас е като руска рулетка, тъй като е в доста ранен стадий и може да ни се падне всеки съперник. И тъй като се играе в един мач, ако бъдем елиминирани, реално сезонът ще бъде провален за Литекс", сподели Бончев.

„В момента нивото на футбола в България е много ниско, включително и при лидерите във временното класиране. Това създава предпоставки за изненади и загуби на точки на отборите преди нас в класирането. Разбира се, 15 точки от върха е огромна разлика, но се надяваме да се придвижим по-напред в таблицата", завърши президентът на ловчанлии.