Анелка: Грант провали финала
Анелка: Грант провали финала / netinfo
Нападателят на Челси Никола Анелка обвини мениджъра Аврам Грант, за изпуснатата решителна седма дузпи на финала в Шампионската лига в Москва.

Ударът на Анелка от бялата точка бе спасен от вратаря Едвин Ван Дер Саар и това прати трофея във витрината на Манчестър Юнайтед.

Французинът влезе на мястото на Джо Коул в 99-ата минута на мача и заяви, че Грант най-големия гаф в историята на финалите на Шампионската лига, пускайки играч да на терена, без да го прати да загрее преди това.

Анелка се оплака и от това, че е бил пуснат да играе отдясно, вместо на обичайния му пост като централен нападател, където му бе обещано да се подвизава, когато бе закупен от Болтън през зимата и по тази причина е отказал да бие една от първите пет дузпи.

„Аз бях на пейката и внезапно той ми каза да влизам в игра. Не бе минала дори минути, след като бях пратен да загрявам”, каза френският национал.

„Не знам дали това се е случвало някога на финал в Шампионската лига – играч да излезе на терена без преди това да е загрял.”

„Тогава бях подканен да бия една от първите пет дузпи, но аз казах „и дума не може да става, ще бъда като десен бек”. Тогава бях поставен седми, но Ван Дер Саар изби ударът ми”, оправда се Никола Анелка.