Анчич стана юрист
Анчич стана юрист / netinfo

Хърватският тенисист Марио Анчич вече е адвокат. Спортистът защити успешно дипломната си работа и получи юридическа степен.

В продължение на 45 минути тенисистът изложи основните компоненти, които бе застъпил в научния си труд със заглавие „АТР – вчера, днес и утре”. Дипломната работа на хърватина представлява изследване на дейността на Професионалната асоциация на тенисистите.

В подкрепа на Анчич, в залата се събра внушителен брой публика – 300 души. Сред слушателите бе семейството му, негови приятели, представители на Хърватския олимпийски комитет, както и студенти от университета.

След края на защитата Анчич продължи още дълго време на отговаря на въпроси отправени му от студенти и преподаватели.

„Свърших доста работа и съм много щастлив, че всичко мина добре. За мен това беше много важно, защото не е лесно да съчетаваш учението и тениса, но съм доволен, че успях да направя точно това. Сега планирам да преведа дипломната си работа и на английски и да я покажа на желаещите”, сподели Анчич.

Тенисистът разкри, че дипломата ще открие много врати пред него, след края на професионалната му кариера на корта: „Смятам да играя още 8-10 години, а след това да успея да комбинирам работата си в спортната сфера със специалността си.”