Ана Иванович победи Мартина Хингисна в Монреал
Ана Иванович победи Мартина Хингисна в Монреал / netinfo

Финална среща от турнира по тенис за жени в Монреал с награден фонд 1,34 милиона долара:

13-Aна Иванович (Сърбия и Черна гора) - 7-Maртина Хингис (Швейцария) 6:2 6:3

Ана Иванович (Сърбия и Черна гора) победи бившата номер 1 Мартина Хингис (Швейцария) с 6:2, 6:3 и спечели силния турнир за жени в Монреал.

Сръбската тенисистка, която е 13-а в схемата, проби сервиса на Хингис още в първия гайм на мача и даде ясен сигнал, че ще се бори за трофея с всички сили.

Иванович взе първия сет с убедителното 6:2, а във втория даде един гейм повече на швейцарката и спечели мача за 58 минути игра.

"Още в първия гейм й дадох да разбере, че ще бъда много агресивна. Беше важно да остана спокойна и да играя добър тенис. Знаех точно какво трябва да направя, за да победя", каза Иванович.

Мартина Хингис, която печели този турнир през 1999 и 2000 година, записа трети финал, откакто се върна към тениса след тригодишна пауза.

Швейцарката досега не беше срещала Иванович в официален мач, но двете са тренирали заедно.

"Днес Иванович игра много силно през цялото време. Беше твърде добра. Всичко на корта се случваше доста бързичко", каза Хингис.

Финалът между двете съпернички в Монреал трябваше да се играе ден по-рано, но дъжд отложи провеждането му.

Ана Иванович ще вземе 196 000 долара за победата си.

На финала при двойките неостаряващата Мартина Навратилова и партньорката й Надя Петрова победиха Кара Блек (Зимбабве) и Анна-Лена Грьонефелд с 6:1, 6:2 и взеха титлата.