Американки превзеха върха при девойките, Станукова 43-та
Американки превзеха върха при девойките, Станукова 43-та / netinfo

Единствената ни представителка при девойките на Световното първенство по фигурно пързаляне, което се провежда в Зимния дворец на спорта в София – Мануела Станукова, зае 43-о място във временното класиране, от общо 56 състезателки.

За изпълнението си на кратката програма младата ни фигуристка получи оценка от 29,60 точки, което я прати доста назад в подреждането. Въпреки това, утре Мануела ще изпълни и волната си програма пред родна публика, тъй като е представител на страната-домакин.

Челната тройка при девойките е окупирана от американки. Лидерка след кратката програма е Мирай Нагасу, която получи оценка от 65,07 точки. След нея тя остави сънародничките си – Каралайн Занг (62,60) и Ракел Флат (60.16).

Волната програма при девойките е насрочена за утре – от 13.30 часа, в края на която ще бъде раздаден и последният комплект медали от шампионата на планетата, чийто домакин е страната ни.

Тази вече пък, в 18.30 стартира и последното изпълнение на танцовите двойки, където се състезават българските представители Ина Демирева и Юрий Куракин.