Алонсо: Чака ни труден сезон
Алонсо: Чака ни труден сезон / netinfo
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо заяви, че очаква тежка битка с тимовете на Уилямс и Ред Бул през новия сезон, като целта на Рено е отново да се превърне в основен фактор във Формула 1.

Испанецът допълни, че Рено е все още далече от лидерите Ферари и МакЛарън Мерцедес, както и от набиращият голяма скорост тим на БМВ.

„Аз съм пилот и моята цел е да печеля състезания. Имах шанса в моята кариера да карам доста бързи коли и се да се боря за подиуми, победи и титлата в шампионата. Така беше в Рено по време на предишния ми престой, а миналата година ситуацията бе същата и в МакЛарън”, каза Алонсо.

„Трябва обаче да сме реалисти и да знаем, че не винаги се печели. Понякога, трябва да си щастлив само от факта, че си дал всичко от себе си и си извлякъл максимума от колата. В момента си мисля следното нещо - тимът ни работи усилено, развива колата и се надявам, че ще можем да се борим за подиуми и дори да печелим състезания.”

„От другите тимове, мисля, че Уилямс и Ред Бул изглеждат силна конкуренция, така че смятам, че ще бъде оспорвана година, което е добра новина за феновете. Всички тимове работят усилено по 24 часа и смятам, че предстои един тежък сезон за нас”, каза още първият пилот на Рено.