Александър Томов: Направихме революционна среща
Александър Томов: Направихме революционна среща / netinfo
„Много съм доволен от тази среща, всички президенти на клубовете сме единни, обявяваме се за пълна комерсиализация на футбола”, сподели председателя на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов, след днешната среща на босовете на родните клубове в Царско село.

„Смятаме, че телевизиите, които искат да излъчват мачовете от българското първенство, трябва да плащат повече, трябва да се направи търг между тях, за да стигне до най-добрата оферта. Срещите не трябва да се провеждат по едно и също и време, трябва да има разнообразие и да се излъчват повече двубои. Футболното първенство трябва да се превърне в много сериозен обект на рекламния пазар. Моделът, който съществува е от миналото, от тоталитарното общество и е абсолютно неадекватен. Прави чест на Борислав Михайлов и на Валентин Михов, че приемат нашите аргументи, отсега нататък, ще се формира работна група и ще се стигне до конкретни решения”, коментира още той.

„Този, който иска да излъчва футбол трябва да плаща. Като представител на ЦСКА, мога да кажа, че ние не мислим само за себе си, а и за Левски, за Литекс и Локомотив и за по-малките отбори. Трябва да им се даде възможност да изкарват повече. Смятам срещата за революционна и за преход. Хубаво е, че всички сме единни”, добави още Александър Томов.