Акоста кани Първанов в Лозана
Акоста кани Първанов в Лозана / netinfo
Президентът на международната федерация по волейбол (FIVB) д-р Рубен Акоста е изпратил официална покана на президента на Република България Георги Първанов за откриването на новия офис на централата в Лозана. Държавникът ще бъде един от малкото официални гости на събититето. Това бе обявено на техническата конференция преди първите срещи в Световната лига между България и Аржентина този уикенд.

Супервайзерът на двубоите Антонио Камио Антао, който е и президент на волейболната федерация на Мозамбик обяви също, че Георги Първанов и кмета на морската ни столица Кирил Йорданов допринасят изключително много за развитието на волейбола у нас.

„Това е изключителна гордост, защото твърде малко държави, участващи в Световната лига могат да се похвалят с такова внимание от страна на своите президенти. Тук във Варна винаги се чувствам щастлив. С всяка изминала година срещам все по-добра организация”,сподели Антао на конференцията, на която стана ясно, че българският национален отбор ще бъде с изцяло зелени екипи срещу аржентиците.

Президентът на родната централа инженер Данчо Лазаров сподели:
„Очакват ни интересни мачове, ще се радваме на добър, силен и качествен волейбол.”

Щабът на аржентинците дойде с малко закъснение на техническата конференция, която започна с връчване на огромен букет червени рози на рожденичката вчера Краси Александрова от организационния комитет на лигата и отговорник на залата в Двореца на културата и спорта.