Ако няма Рио де Жанейро, турците идват
Ако няма Рио де Жанейро, турците идват / netinfo
Ако България не се класира за финалите на Световната волейболна лига, националният ни отбор ще приеме Турция в Правец за две контролни срещи.

Най-добрите в престижния комерсиален турнир ще се срещнат в Рио де Жанейро от 23 до 27 юли. Общо 10 срещи престоят в Бразилия, където място ще имат домакините, победителите от четирите групи и отборът, получил уайлд карт като най-добър от останалите 11 тима.

Ако българските волейболисти не са сред най-добрите шест в Световната лига това лято, то съставът на Мартин Стоев ще приеме националите на Турция за две проверки в Правец, преди да отпътува за аклиматизационния лагер в Република Корея от 28 юли до 8 август за Летните олимпийски игри в Пекин.

В момента с А-отбора във Варна тренира и шампионът с ЦСКА Стойко Ненчев. Центърът се подготвя с най-добрите на Стоев, заради отсъствието на контузения Николай Николов от ЛукОйл Нефтохимик. Ако националният ни селекционер реши да направи смяна в официално обявения състав за Лигата, то трябва да се плати 8000 евро глоба на FIVB. До това обаче вероятно няма да се стигне, защото в списъка са включени петима центрове – Евгени Иванов, Христо Цветанов, Красимир Гайдарски, Теодор Богданов и Николай Николов.

До последователните две домакинства във Варна в последните две седмици на Лигата Иванов е пуснат в почивка, като ще се включи на 1 юли в лагера в Правец.