Академик Сф отупа Етър
Академик Сф отупа Етър / netinfo

Академик София разгроми Етър Велико Търново с 6:2 като домакин в първия мач от втория кръг на Западната Б група.

Отборът на Манол Велев доминираше почти през цялото време на двубоя, като за столичани Василев реализира четири гола, а едно от попаденията за гостите бе записано след автогол на Асенов.

Резултатът бе открит още в 13-та минута от дузпа изпълнена от Пилитов. До края на първото полувреме футболистите на Академик София продължиха да натискат Етър, но до второ попадение се стигна едва след почивката.

В 55-та минута Василев вкара първия си гол в мача, а следващите три реализира съответно в 65-та, 71-та и в продължението на срещата.

Али се опита да отсрами своите съотборници като върна едно попадение в 82-та минута за 5:1, а крайното 6:2 оформи Асенов след груба грешка и автогол.

Освен превъзходството на терена и много положения, които реализираха домакините в сметката им бе записан е един изгонен играч. Рудечки напусна терена в 82-та минута, след като получи втори жълт картон. Така Академик София оглави класирането в Западната Б група, поне до утре, когато ще бъдат изиграни и останалите двубои.