Аилтон не вярва, че Маса може да спечели титлата
Аилтон не вярва, че Маса може да спечели титлата / netinfo

Бразилският нападател Аилтон, който в края на февруари подписа с Металург Донецк, разкри любопитни подробности от личния си живот. Футболистът се състезаваше рамо до рамо с Благой Георгиев, но реши да замени немското първенство с украинското, след като се раздели с отбора по взаимно съгласие.

Аилтон не успя да намери своето място при „зебрите”, въпреки че през сезон 2003/2004 той бе голмайстор на Бундеслигата с 28 гола, които отбеляза за тогавашния си клуб Вердер Бремен. По-късно той носи екипите и на Шалке 04 и Хамбургер в Германия.

Бразилецът сподели, че се интересува от Формула 1 и дори направи прогнозата си за стартиралия през уикенда сезон: „В родината ми този спорт е на второ място по популярност след футбола. Разбира се, че се интересувам. Това се дължи на имена като Айртон Сена, Нелсън Пикет и Емерсон Фитипалди. Сега в Бразилия всички са захласнати по Фелипе Маса, но си мисля, че много трудно би станал сега световен шампион.”

„Ще се обоснова за това – Маса е много талантлив, но е и мек, а във Формула 1 трябва да си хищник, акула, трябва жестоко и безмислостно да атакуваш. На Фелипе не винаги му се отдава това”, допълни Аилтон.

Бразилският футболист разкри и причините да предпочете Металург пред други клубове, които са искали да се възползват от услугите му: „Имах някои проблеми в Дуисбург и затова реших да търся нов отбор. В началото си мислех, че най-добрият вариант е да се върна в Бразилия, а и щях да бъда близо до семейството си, но постъпи предложението от Донецк и подписахме договор. Нова страна, нов отбор, непознат шампионат – може пък да излезе нещо интересно.”

„Слуховете, че съм с наднормено тегло са силно преувеличени. В началото на март действително не бях във форма, имах проблем и с паспорта и трябваше да се застоя на едно място. Но сега тренирам и се надявам скоро да съм във форма”, добави Аилтон.

„Семейството е най-важното за мен. Жена ми да приготвя храната, да играя с децата – това е съвсем различен живот. Тогава изпълнявам и задълженията си със съвсем различно настроение, но все още не знам дали ще дойдат да живеят в Украйна. Все още търся къща”, добави нападателят.