Агире: Искам Рикелме
Агире: Искам Рикелме / netinfo
Треньорът на Атлетико Мадрид Хавиер Агире заяви, че аржентинският национал Хуан Роман Рикелме е идеален вариант за плеймейкър на дюшекчиите и е включен в списъка за лятна селекция.

Агуире говори пред журналисти в Монтерей, в родината си Мексико, където тимът се готви за новия сезон и по-конкретно за участието си в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Рикелме направи име в Испания с екипите на Барселона и Виляреал, но се завърна в Бока Хуниорс, след като отпадна от плановете на жълтите подводници.

„В момента не знам нищо по темата, но той е футболист, който може да заеме позицията, на която търсим човек”, каза Агире.

„Рикелме е повече от име и той влиза в списъка с играчи, които дадох на Мигел Анхел Гил. Той е футболист, който може да прави завършващи подавания. Вратата е отворена до 31 август”, каза още треньорът на Атлетико Мадрид.

Ако Рикелме дойде на Висенте Калдерон, той ще играе зад двама нападатели, които отлично познава – съотборникът му в националния отбор на Аржентина Серхио Агуеро и Диего Форлан, с който играха три години във Виляреал, а във халфовата линия ще си партнира с друг свой сънародник - Макси Родригес.