Адвокаат: Дузпа нямаше
Адвокаат: Дузпа нямаше / netinfo
Треньорът на Зенит Санкт Петербург Дик Адвокаат заяви след равенството 1:1 в първия полуфинал за Купата на УЕФА срещу Байерн Мюнхен, че дузпа срещу неговият тим е нямало.

В 17-ата минута на двубоя на Алианц Арена словашкият съдия Любош Микел посочи бялата точка за падане на Зе Роберто след съприкосновение с Риксен, като Малафеев спаси слабото изпълнение на Франк Рибери от 11-те метра.

„Представихме се добре в това гостуване и запазихме много добри шансове за класиране на финала за Купата на УЕФА”, каза Адвокаат.

„Като се изключат първите 25 минути, през останалата част от мача, ние контролирахме играта. А цялото второ полувреме беше отлично наше изпълнение. Колкото до дузпата - гледах повторение по телевизията и се вижда добре, че такава няма.”

„Не искам да говоря в детайли как ще играем на реванша без Аршавин, защото и днес бяхме без някои наши основни футболисти. Но вече Аршавин, Ширл и Риксен стават много като загуба за нас.”

„Ние обаче можем да се справяме с всякакви трудности. Чака ни битка и ще се постараем да я спечелим”, каза още холандският наставник на Зенит.