Абрамович спря кранчето с милионите
Абрамович спря кранчето с милионите / netinfo
Роман Абрамович няма да пръска повече своите милиарди, за да се опитва да направи от Челси успешен отбор. Руският собственик на „сините” е обявил пред ръководството, че те трябва да се справят без парите му и да управляват клуба като бизнес.

Абрамович ще запази своята позиция на единствен собственик, но е споделил пред директорите, че вече не желае да взима важните решения.

Той е съобщил това пред директорите Питър Кениън, Юджийн Тененбаум и президента Брук Бък на среща на борда миналата седмица.

Сбирката е била свикана, за да се определи стратегията за следващия сезон, но мениджърът Жозе Моуриньо не е бил поканен.

След хода на Абрамович да спре кранчето с неограничените финанси, най-вероятно изглежда звездите Франк Лампард и Джон Тери да напуснат клуба. Двамата все още не успяват да се договорят за нови договори, тъй като не са доволни от предложените им условия.

Изданията на Острова коментират, че Роман вече не е „влюбен” в Челси и предпочита да прекарва повече време с новата си страст – Дария Жукова – жената, заради която напусна съпругата си Ирина.

Абрамович е похарчил над 250 милиона паунда за трансфери, откакто пое Челси, като 74 милиона бяха дадени само пред първите два месеца от неговото встъпване.