Абрамович се сдоби с нова играчка за 130 милиона
Абрамович се сдоби с нова играчка за 130 милиона / netinfo
Собственикът на Челси Роман Абрамович отново показа, че за него парите са само средство, с което да задоволява както своите, така и капризите на приятелката си Дария Жукова. Този път руският милиардер се обзаведе с нова мега-яхта, напълно в стил Джеймс Бонд.

Цената на новата придобивка на Абрамович не е обявена публично, но е не по-малка от 130 милиона долара. Това обаче, което вече се знае е, че на нея губернаторът на Чукотка ще може с удоволствие да целува и хапе дупето на половинката си Даша, както наскоро таблоидите в Англия показаха нагледно, че може да се случва.

Мистериозният плавателен съд е произведен в завода HDW и стои на котва в Килския канал (Германия), а според очевидците приличал на военен кораб или на катер от арсенала на Джеймс Бонд. Официално все още няма потвърждение от страна на руския милиардер, че това е неговата яхта, но според запознати, дългата 130 метра придобивка, е новата „играчка” на Роман Абрамович.

Проектното име на кораба е Sirma, а екстравагантният външен вид на плавателното средство е дело на много известен френски дизайнер.

Първоначално лодката трябвало да бъде с дължина 118 метра, но след това я удължили до 130. В момента Sirma все още е в изпитателен срок, но ще бъде готова до април тази година. Според ширещите се слухове, един метър от яхтата се равнява на един милион долара, а според други специалисти - на повече.

За първи път Абрамович се влюбил в яхтите през 1999 година, когато си купил две - Stream и Sophie’s Choice. В сравнение с тези, на които сега се любува собственикът на Челси, били малки. Най-голямата и най-скъпата в колекцията му е Pelorus, която е на девето място сред най-луксозните „плаващи дворци”. Дължината й е 114,8 метра, а стойността и е около 100 милиона долара и се обслужва от 42 души персонал.

Много често по време на плаванията си Абрамович кани на борда своите бизнес партньори, британски финансисти и дори играчи на Челси. Яхтата му често може да бъде засечена във водите на Монако, Портофино и Кан, както и в някои части на Южна Америка и Карибите.

Оказало се обаче, че не всички пасажери се ползвали с привилегиите на ВИП персоните. През 2005 година, когато яхтата на бизнесмена била в Нова Зеландия, домашният папагал на Абрамович бил оставен в клетка на тюрма, заради опасността да се разболее от птичи грип.