А.Томов: Аз преценявам кога да плащам!
А.Томов: Аз преценявам кога да плащам! / netinfo

„Не се занимавайте с подобни неща, проблеми от финансово естество в ЦСКА няма и не може да има. Ние имаме най-скъпия отбор, най-скъпата селекция, най-високите заплати, платили сме всички заплати, за какви финансови проблеми говорим в такъв случай?” – риторично попита шефът на Надзорния съвет на „червените” Александър Томов запитан за развитие около ситуацията от вчерашния ден.

На пресконференцията след мача ЦСКА – Борац /1:0/, старши треньора на тима Стойчо Младенов призна, че в клуба има забавени плащания и че рано или късно това ще се отрази на представянето на играчите. „Гладна мечка хоро не играе” – заяви Младенов в отговор на многобройните въпроси на тази тема.

След това последва близо двучасова сбирка на Томов с Младенов и Емил Костадинов.

„Подобни въпроси трябва да се задават към други отбори. Има отбори, които не си плащат заплати по три или четири месеци, но тях никой не ги пита за това.”

Томов продължи: „Срещата снощи бе нормална, обсъждахме бекове. Не се занимавайте с подобни неща. Преценявам аз кога да се плаща. Има бележки, такива работи. Има някои премии от миналия сезон, но има и наказания. Има разминавания в плащанията. Става въпрос едва за 7-8 играчи. Няма да има проблем с картотекирането, все пак има още известно време.”

Запитан дали му е харесала играта от мача срещу Борац вчера, Томов отговори, че не бърза с преценката си и че вярва в отбора, в новите футболисти и в треньора.

„Тези дни ще има среща между Пламен Марков и Александър Гарибов. Ако той се съгласи да вземе трите си заплати и да подпише, че не му дължим нищо повече – няма проблем. Ако ли не – ще се разберем в съда” – заяви шефът на ЦСКА във връзка с казуса „Пламен Марков”.