7 тима ясни за Топ 8 в УЛЕБ, Лукаич: Не бяхме лоши
7 тима ясни за Топ 8 в УЛЕБ, Лукаич: Не бяхме лоши / netinfo
Седем от осемте финалисти в турнира за купа УЛЕБ вече са ясни, но сред тях не е българският шампион ЛукОйл Академик. „Студентите” отпаднаха от надпреварата след второ поражение от по-класния Динамо Москва.

„Поздравявам Динамо за класирането на Финалната осмица. Загубихме двубоя в Москва, но няма да критикувам играчите си. Не стигнахме до четвъртфиналите, но представянето ни в купа УЛЕБ не беше лошо”, коментира старши треньорът на българския първенец Желко Лукаич след срещата снощи.

Наставникът на руския гранд Светислав Пешич пък каза: „Изиграхме добре и двата мача с ЛукОйл Академик. Спечелихме труден двубой още в София и показахме характер, затова продължаваме напред. Дадох шанс на всеки от играчите си тази вечер, за да се чувстват съпричастни с успеха.”

Освен Динамо, два турски тима – Бешикташ и Галатасарай продължават в следващата фаза. За Топ 8 се класираха още – Туров, УНИКС, Ховентут и Акашваю Хирона. Полският Туров отстрани БК Киев въпреки загубата с 58:67 точки във втория мач. Хирона преодоля Хемаформ, а Бешикташ се справи с Цървена звезда. Ховентут надви Химки след 69:54 в реванша, а Галатасарай също продължава напред въпреки поражението от Гран Канария във втория двубой със 79:88 точки. Последният участник на четвъртфиналите в Торино ще стане ясен довечера, когато ще се играе реваншът между Памеса Валенсия и хърватския Задар.

Финалната осмица на купа УЛЕБ е от 10-ти до 13-ти април в Италия, като четвъртфиналните двойки са: Динамо МоскваТуров Полша, Акашваю Хирона УНИКС Казан, БешикташГалатасарай и ХовентутПамеса Валенсия/Задар.