13 пътуват за Япония, Мечката отпада
13 пътуват за Япония, Мечката отпада / netinfo
Президентът на Българската федерация по волейбол инж.Данчо Лазаров позволи на националния селекционер Мартин Стоев да заведе в Япония група от 13 играчи за Световната купа от 18 ноември до 2 декември. От състава отпада посрещачът Методи Ананиев, който единствено не е в добра форма.

„Повече от два месеца не играл волейбол. Не е дебютирал в италианския си тим Монтекяри, изгубил е ритъм , самочувствие, физическо и психическо състояние. Не искам да играя тото при избора от центровете, затова взимам и четиримата. Който и да оставя тук, ще сбъркам, едва днес следобед ще можем да направим волейболна тренировка с пълен състав”, заяви Мартин Стоев два дни преди отпътуването на тима ни за Япония.

Националите ще останат до утре следобед на лагер в Правец, като едва днес сутринта всички се събраха. И 14-те тренират с настроение и нямат проблеми с теглото.

„Кантарът показва, че са добре, единствено Николай Николов е загубил мускулна маса. По-притеснено ми бе на Европейското, отколкото сега. Тази система е по-добра, единствено изиграването на 11 мача подред в 4 различни града може да ни умори. Хубаво е да бием всеки мач. Ще бъда доволен, ако завършим с две загуби. Никога не сме били аутсайдери, ако някой ни смята за такъв много ще сгреши”, допълни Стоев.