13 квоти за лекоатлетите до тук, 2 шанса за женската щафета
13 квоти за лекоатлетите до тук, 2 шанса за женската щафета / Gong.bg
Българските атлети имат 13 покрити нормативи до момента за Олимпиадата през август, а очакванията са за поне още толкова. Крайният срок за родните лекоатлети да вземат визи за състезанията в Пекин е 23-ти юли.

„Имаме възможности”, коментира президентът на федерацията ни по лека атлетика Добри Карамаринов при награждаването на най-добре представилите се национали на Световното на закрито във Валенсия.

Заелите пети места в своите категории Даниела Йорданова и Николай Атанасов съответно на 1500 метра и скок дължина получиха по 4 хиляди лева от генералния спонсор на централата ни Корпоративна Търговска банка. Двамата ще вземат и по 6 хиляди долара от международната федерация.

„Надявам се следващото ни събиране да е след Олимпийските игри и всички български лекоатлети да имат високи резултати. Топлото отношение на федерацията значи много за мен. Няма да има лагер за аклиматизация преди Пекин”, сподели Даниела Йорданова, а Николай Атанасов - Джоко добави: „Смятам да пробивам още по-напред и дано Олимпиадата е моят връх. Не сме обсъждали някакъв лагер.”

Турнирът „Нови звезди” ще се проведе на 17-ти май, а момичетата от щафетата ни 4 по 100 метра ще имат два шанса да стигнат до квота за Олимпиадата. Първо на 6-ти юни в Торино, а малко по-късно в Истанбул на Купа Европа на 21/22 юни.