Родители от Плевен твърдят, че детето им е малтретирано в детска ясла. То има по тялото си множество синини, които са установени в последния работен ден преди празниците.

Детето е на 1 година и 7 месеца. „Във вторник, когато отидохме да си го приберем, видяхме, че има деруги по главата и леличката ни отговори, че детето ни изпада в истерия и сам си е направил тези деруги. След като се прибрахме вкъщи вечерта и го съблякохме за къпане, забелязахме по гръбчето, по крачетата и ръчичките големи синини”, разказа майката Зоня Миков по NOVA.

„Позвънях до градината и отидох дотам. Въпросната леличка отново каза, че моето дете само се наранява”, посочи още тя. Малчуганът обаче има синини и по гърба.

Майка на дете с аутизъм твърди, че дъщеря й е била жертва на вербална агресия (ВИДЕО)

Той посещава детската ясла от скоро. Такива белези родителите забелязват за първи път. Директорката на заведението не е вдигнала телефона си, когато са ѝ звънели.

Бащата е категоричен, че детето не може само да си причини тези наранявания. Родителите са извадили медицинско удостоверение от съдебен лекар, след като са забелязали синините. Пусната е и жалба до прокуратурата.

“Ние се самосезирахме, щом научихме за този инцидент. Беше назначена комисия, която е осъществила проверка. Още нямам доклад от проверката, но той ще бъде оповестен веднага, щом го получа”, заяви кметът на Плевен д-р Валентин Христов. По думите му директорката на яслата е поискала обяснение от персонала, резултат от което също ще бъде предоставен на градоначалника.

„Като принципал имам правото да налагам наказания, като най-строгото е дисциплинарно уволнение. Това, което видях, е ужасно и не смятам, че родител може да причини подобно нещо на детето си”, посочи още Христов.