/ криптовалута / / / ThinkStock/Getty Images
Разпитани са свидетели по образувано досъдебно производство за намерените три машини за криптовалута в помещение на общинския стадион "Бончук" в Дупница, казаха от полицията, предаде БНР

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. Според кмета на Дупница Първан Дангов Общината е ощетена с кражба на ток.

Припомняме, че служители на Община-Дупница са подали сигнал  малко преди Нова година към полицията за открити в обект, помещение, на градския стадион
"Бончук" три устройства с 19 елемента за "копаене“ на криптовалута.

Откриха машини за криптовалута в общински помещения в Дупница

На място е изяснено от изпратените екипи на полицията и експерти на Електроразпределителни мрежи-Запад, че конфигурациите не са били в режим на работа при проверката. Не са установени и данни за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа.

Трябва обаче да се изясни защо и как са вкарани устройствата за криптовалута в помещението на стадиона, кои са го направили.

На пресконференция днес кметът на града Първан Дангов  каза:

“Има разследване, аз не коментирам. За мен е унизително, обидно е по начина, по който се случва това. Не може в общинско помещение, дадено за спортни цели, да съществува “копачка” за биткойни.”