ЦИК представи бюлетината и машината за гласуване, с които можем да упражним правото си на вот за парламентарните избори на 4 април
ЦИК представи бюлетината и машината за гласуване, с които можем да упражним правото си на вот за парламентарните избори на 4 април / Георги Димитров
В област Сливен вторият тур на президентските избори започна нормално и в спокойна обстановка. Това съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/ Минко Стефанов. Всички секции са отворени, в някои от тях членовете се подменят, заради заболяли хора. Навсякъде машините са изправни.

В областта имат право на вот 154 582 души. Те ще могат да гласуват в 302 секции, като 248 са с машинно гласуване, само с хартиени бюлетини ще се гласува в 54 секции, където избирателите са под 300 души. Закрити са били две секции - за лежащо болни във Военната болница и секция, която е подвижна за карантинирани. Общо 2398 души са ангажирани в изборния процес в СИК.

Служителите от звената "Български документи за самоличност" в ОДМВР-Сливен и районните управления в Нова Загора, Твърдица и Котел ще работят днес от 8.30 до 19.30 часа, съобщиха от ОД на МВР.