Едва ли има по-стилен мъжки аксесоар от кожения портфейл. Той е не само демонстрация на определен социален статус, а и спокойно може да изрази вашия стил на обличане. Основата му функция е да е безопасно място за банкноти и монети, но в модерните времена в него можете да откриете кредитни карти, визитки и снимки на любими хора. Мъжкият портфейл е от онези жизненоважни ежедневни атрибути, без които денят ни е много, много по-несигурен.

Какво знаем за мъжкия портфейл?

Един поглед към стилния мъжки портфейл показва "еволюцията", на която този аксесоар се радва през годините.

В древността гърците и римляните са носили най-необходимите си вещи в малки кожени торби, до началото на 17 век, когато в Европа започват да се появяват първите банкноти. Заедно с монетите те са съхранявани в джобове, изработени от телешка или свинска кожа, разновидност на кесиите. С течение на времето те все повече се доближават до вида, който познаваме в момента. Интересен факт: портфейлите, които са за носене в джобовете и се прегъват на две, са много по-късни явления. Преди близо 200 години моделите с два джоба, тип "книга" са забелязани за пръв път при британските финансисти, банкери и търговци.

В днешно време те се използват за пренасяне на кредитни карти, визитки и банкноти.

Някои компании се фокусират върху производството на класически черни кожени портфейли за мъже, но повечето марки просто произвеждат модели от естествена кожа с различни дизайни, които се радват на голяма популярност.

Вече стана дума за различните разновидности на познатите мъжки портфейли, ще допълним само, че двойно сгънатият вариант е подходящ за носене в задния джоб на панталона, докато "големият" е предназначен за вътрешен джоб на връхна дреха или сако. По-масовият първи тип е разработен с дизайн, даващ възможност да се пренасят кредитни карти, визитки, бележки/сметки, снимки и документи за самоличност. Това го прави почти задължителен за всеки мъж в натовареното съвремие. Опцията да носиш на едно място най-необходимото привлича потребителите и джобните кожени мъжки портфейли са сред топ аксесоарите.

Тройният портфейл е сгънат на три части и позволява на потребителя да съхранява артикули вертикално.

Различава се от кожения портфейл за визитки. Повечето мъже харесват дизайна заради броя на отделенията, поставени в него. Трябва да се отбележи, че той е по-дебел, но може да се побере удобно в джоба. Известен дискомфорт може да се усети при сядане, поради издуването на задния джоб.

Изработен обикновено от телешки бокс, коженият портфейл предлага надеждна защита от атмосферни условия и механично повреждане на съдържанието в него. На пазара има няколко хиляди различни модели, изборът ви няма да е лек.

мъжки портфейл

Как да изберем своя мъжки портфейл?

Ето пет съвета, които ще ви помогнат в избора на най-правилния портфейл:

1) Заложете на базовите модели
Един семпъл кожен портфейл в минималистичен стил е универсален и може да се използва с официално и ежедневно облекло. Чистите линии и качествените материали ще издържат изпитанието на времето.

2) Изберете точния модел
Първо почистете съществуващия си портфейл и поставете предметите на масата. Изхвърлете ненужните неща, като карти за подаръци с изтекъл срок. Да знаете колко носите е от ключово значение в избора на размер.

3) Не се ограничавайте в материалите
Кожата е вечна класика, но "модерните" материи също са вариант за нетрадиционалистите.

4) Това е инвестиция
Висококачествените кожени мъжки портфейли ще издържат по-дълго от другите. Не можете да победите миризмата и текстурата на естествената кожа.

5) Аксесоар номер едно Класните портфейли пасват естествено и на стилните мъжки костюми. Правилното им съчетание може да е основата на вашето самочувствие в обществото.