Родители, учители и деца заедно засадиха 3400 фиданки в „Новата гора на София 2“ край село Негован като с всяко посадено дърво градусът на настроението се покачваше, въпреки ниските температури навън.
Нестле България подкрепи Инициативата на Столична община „Новата гора на София 2“ – с. Негован като организира истински празник за цялото семейство. С обединените усилия на 500 доброволци на възраст от 1 до 81 години бяха засадени 3500 дъбови фиданки от вида „цер“.

Деца и ученици от над 10 детски градини и училища, повече от 30 студенти от Лесотехническия университет, заедно с техните преподаватели, доброволци от Нестле България, НСОРБ, БАЧУ, над 30 състезатели от Колоездачен отбор Omega Team, заедно със стотици граждани засадиха фиданки, които когато израснат ще произвеждат над 400 хил. килограма кислород годишно.

ЗалесявамеАктивно

С много добро настроение, сред детски глъч и смях, въпреки хладното време рекордният брой доброволци, предвождани от
Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова активно засаждаха и още по-активно се забавляваха. Професионално подготвени аниматори показаха на всички деца как правилното засаждане на дърво може да се превърне в забавна игра, а за награда организираха специална програма.

Най-активните родители, участващи в конкурса по-бързо и качествено засаждане получиха възможност да разпуснат активно със спа седмица, народни танци, фитнес и всички удобства от безплатно едноседмично посещение във фитнеси „Pulse Fitness & Spa“, които подкрепиха #ЗалесявамеАктивно2022.

ЗалесявамеАктивно

Музика и много настроение, осигуриха брандовете на Нестле България NESCAFÉ® 3in1, NESTLÉ Fitness® KITKAT®,LION® и МУРА®, зареждайки присъстващите с още повече енергия и сладко настроение.

Ето и някои ползи от дърветата в градската среда:

Залесените пространства в градска среда активно работят за пречистване на въздуха от прах и вредни емисии, като ги усвояват на повърхността или ги акумулират в листата, което помага за подобряване на микроклимата в населеното място.

Всяко засадено дърво намалява съдържанието на въглероден двуокис в атмосферата, пречиства въздуха и го прави по-качествен. Дърветата са най-мощният инструмент за фиксиране на въглерода, ограничаване на парниковия ефект и противопоставяне на климатичните промени.

ЗалесявамеАктивно

Имайте предвид, че отглеждането на едно дърво, за да стане то годно за озеленяване в градска среда, отнема най-малко от 6 до 8 години, а при някои по-бавно растящи видове до 12 години. В същото време унищожаването на дърво се случва за не повече от няколко минути. За съжаление освен природните бедствия като пожари и наводнения, човешката ръка също допринася активно за обезлесяването чрез изсичането на дървета, често пъти и незаконно. Затова всяко усилие за противодействие на последствията от обезлесяването е инвестиция в общото ни по-добро бъдеще като е важно да се знае, че засаждането на дърво е само първата стъпка, последващите усилия по отглеждането му са от изключително значение, за да може да се достигне до успешен краен резултат.

Повече за инициативата: 

Инициативата „Залесяваме активно“ 2022 на Нестле България подкрепи Инициативата на Столична община „Новата гора на София 2“ – с. Негован в партньорство с Лесотехнически университет – София, фитнеси „Pulse Fitness & Spa“ и с медийната подкрепа от Offmedia. 
В рамките на 3 акции през пролетния залесителен сезон и една през есенния служители на Нестле България и стотици доброволци засадиха заедно над 10 0000 дъбови фиданки като част от глобалния ангажимент на Групата да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 г. в районите, от които набавя суровини.

Повече информация за събитието във Фейсбук.