/ iStock/Getty Images
Голямото разнообразие на компютри по специализираните магазини за техника може да обърка всеки обикновен купувач, който не е запознат с детайлите около това, на какво да обръща внимание при избора си на компютър.

Ето защо, по-долу ще дадем някои основни насоки в това направление и ще разберем предимствата от покупката на нов, вместо на втора употреба. Ще узнаем също дали цените имат значение. Съвети при избор на компютър ни дават от онлайн магазин Ардес.

За какво да гледаме когато избираме нов компютър

На първо място, още преди дори да влезем в сайта на някой онлайн магазин или да посетим търговския обект на място е необходимо да знаем какво ще правим на новия си компютър.

Ще гледаме филми, ще слушаме музика и ще общуваме с приятелите си в социалните мрежи (домашен) или ще играем най-модерните и съвременни игри с максимални настройки на графиката (геймърски)? Ще обработваме видео материали или ще създаваме 3D графики (работна станция)? А може би ще работим с обичайните офис приложения (служебен)?

Ето някои отправни точки, на които да обърнем внимание:

● оперативна памет - за служебната и домашна машина тя трябва да е поне 5 GB, а за геймърската и работна станция - оперативната памет да е над 15GB;
● процесор - препоръчително е наличието на съвременен модел на компаниите пионери в областта AMD и Intel;
● видео карта - тя за домашната или офис машина не е от съществено значение, но за геймърските решения и работните станции е ключов компонент;
● охлаждане - при мощния процесор или видеокарта е необходимо и доста ефективно охлаждане. То е особено критично за игровите модели и работните станции;
● хард диск - той трябва да е поне 500 GB, но за предпочитане е минимум 1ТВ.

Какви са предимствата на новите компютри пред тези втора употреба

Предимствата всъщност са две основни, а именно визуално и техническо.

На първо място, визуално, не употребяваната машина изглежда много по-красива и елегантна от употребяваната. Това е особено вярно, ако компютърът втора ръка е използван от негрижлив потребител, който не е бил особено внимателен към устройството. В подобен случай ако изберете покупката на употребяваната техника заради значително по-ниската цена, то има вероятност да има хардуерен дефект или скоро да се появи такъв.

Покупката на нова компютърна система има доста предимства, като това, че изглежда безупречно, технически е напълно изправна и получавате гаранция за това. През времето на този период, при възникване на производствен или заводски дефект, то проблемът се отстранява безплатно. В същото време, Вие сте уверен, че машината не е експлоатирана неправилно преди Вас и за това ще я ползвате значително по-дълго време, без проблеми и ходене по сервизите и харчене на излишни пари.

От къде можем да купим на най-добри цени

Онлайн магазинът на Ардес е специализиран в продажбата на нови компютри и тук със сигурност ще откриете богато разнообразие от модели, без значение от потребностите Ви. От нас със сигурност ще купите достъпни джаджи, с гаранция и възможност за безплатна консултация с наш специалист при избора на нова техника.